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INTERPRETATION OF LAW OR REGULATION 

(Copies to Be Sent to All Federal Reserve Banks) 

April 24, 1940 

Mr. , 

) • 

Dear Mr. : 

This is in reply to your letter of April 6 in which you pres-
ent some further inquiries with respect to the questions discussed in 
the Board's letter of April 5, 1940, regarding the effect of Regulation 
T on a stock-lending transaction. 

Assuming that a broker has received registered nonexempted 
stocks from a customer and has loaned these stocks in the "loan crowd" 
on a national securities exchange, you inquire as to the application of 
Regulation T to payments by the broker to the customer in connection 
with premiums received on the lending of stock, in connection with the 
payment of a cash dividend on the stock, in connection with the stock 
being "marked to the market" in case it increases in value, or in con-
nection with the payment of a stock dividend on the stock. 

With respect to the broker's payment to the customer of a sum 
equal to a premium which the broker received on the lending of the stock, 
it is assumed that the customer is not to return such amount when he re-
ceives his stock back from the broker. If this is the case, it may be 
stated as a general proposition that such a payment by the broker would 
not be limited by any provision of the regulation. So far as concerns 
the procedure or mechanics of the matter, it may be noted that if the 
premium is credited to a general account and is not withdrawn on the 
same day it may, as a part of the account, become subject to withdrawal 
restrictions at a later date; but any difficulty on this point could be 
avoided by transferring the sum on the same day from the general account 
to a special miscellaneous account pursuant to section 4(f)(6) of the 
regulation. 

It is assumed that any amounts paid by the broker to the cus-
tomer in connection with a cash dividend on the stock also would not be 
repaid by the customer to the broker. If such is the case, their status 
would be the same as that of payments connected with a premium on the 
lending of the stock,. with the minor exception that in case the divi-
dends had been credited to a general account section 6(g) would permit 
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the withdrawal of such dividends at any time within 35 days thereafter 
if the crediting had not served in the meantime to permit any transac-
tion which could not otherwise have been effected in the account. 

A different situation would, however, be presented by any 
payments which the broker might make to the customer as a result of 
the stock being "marked to the market", since it is assumed that the 
customer would repay such funds to tho broker when his stock was re-
turned to him by the broker. Accordingly, such payments to the cus-
tomer would be subject to the same requirements as those indicated in 
the Board's letter of April 3 for payments in connection with an orig-
inal deposit of the stock. 

With respect to stock dividends, the result would depend on 
whether the broker delivers to the customer the actual stock dividend, 
or cash based on the stock dividend. If stock is delivered, presumably 
the customer would not return it to the broker. If this is the case, 
it would have the same status as that discussed above in connection with 
a premium on the lending of the shares, since section 6(g) allowing 35 
days for the payment of cash dividends does not apply to stock dividends. 
However, if the broker advances cash to the customer on the basis of the 
stock which was received as a dividend and the customer is later to re-
pay such amount and receive the stock, the requirements stated in the 
Board's letter of April 3 with respect to the original deposit of stock 
would apply. 

As the basis for a further question, you state that the cus-
tomer here involved has not purchased or carried or traded in securities 
through the lending broker or to his knowledge within several months. 
You ask whether this would justify the broker in concluding that the 
customer is able to qualify under sections 4(f)(8) and 7(c) of Regula-
tion T, and whether, if this is the case, the customer could deposit 
the proceeds in his general account. The answer to this must be in the 
negative. The mere fact that the customer has not purchased or carried 
or traded in securities through the lending broker or to his knowledge 
within several months in the past would clearly not be sufficient to 
justify a conclusion that a future extension of credit would not be for 
such purpose. As indicated in the Board's letter of April 3, this is a 
question of fact which must turn upon all the relevant facts of the 
case, of which that stated in your inquiry is but one. In addition, 
the fact that the customer deposited the proceeds in his general account 
would be a strong indication that the funds were obtained for the purpose 
of purchasing or carrying or trading in securities. 

Very truly yours, 

(Signed) L. P. Bethea 

L. P. Bethea, 
Assistant Secretary. 
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