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INTERPRETATION OF LAW OR REGULATION 

(Copies to be sent to all Federal Reserve banks) 

September 8, 1959. 

Mr. , President, 
National Bank of , 

t • 

Dear Sir: 

A copy of your letter of August 9, 1939, addressed to the 
Chief National Bank Examiner of your district, regarding the ques-
tion whether certificates of deposit maturing on Sunday may be re-
newed or paid on the previous day, has been referred to the Board 
of Governors of the Federal Reserve System by the office of the 
Comptroller of the Currency. 

The Board of Governors, in a ruling published at page 809 
of the 1934 Federal Reserve Bulletin, declared that there is no 
provision of law which would preclude the renewal of a time certifi-
cate of deposit prior to the date of its maturity, dating the new 
certificate as of the date of maturity of the original certificate. 

When the maturity of a certificate of deposit falls on a 
Sunday, the date on which it is due and payable is to be determined 
by State law. It is our understanding that, under the statutes of 
(Name of State), negotiable paper maturing on a Sunday or on a holi-
day becomes due on the succeeding secular or business day and, ac-
cordingly, if this is correct, under section 4 of the Board's 
Regulation Q, a copy of which is enclosed, a member bank of the Fed-
eral Reserve System located in (Name of State) may not pay a time 
certificate of deposit having such a maturity until the next succeed-
ing secular or business day, except in the circumstances specified 
in the regulation. 

If you have any further questions regarding this matter, or 
any similar matter, it is suggested that you communicate with the 
Federal Reserve Bank of . 

Very truly yours, 

(Signed) L. P» Bethea, 

L. P. Bethea, 
Assistant Secretary. 
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