
INTERPRETATION OF LAW OR REGULATION 

8-172 
Reg. T 

(Copies to be sent to all Federal Reserve banks) 

August 10, 1959. 

Mr. . 
Division of , 
Federal Reserve Bank of , 

Dear Mr. : 

Reference is made to your letter of August 2, 1939, regard-
ing the question whether a member of a national securities exchange 
may, under section 6(d) of Regulation T, accept the transfer of an 
account, the adjusted debit balance of which exceeds the maximum loan 
value of the securities in the account, from a foreign broker who 
"transacts a business in securities through the medium of a member". 

Section 6(d) provides in part that: 

"In the event of the transfer of a general account 
from one creditor to another, such account may be treated 
for the purposes of this regulation as if it had been 
maintained by the transferee from the date of its origin: 
Provided. That the transferee accepts in good faith the 
signed statement of the transferor that no cash or securi-
ties need be deposited in the account in connection with 
any transaction that has been effected in the account or, 
in case he finds that it is not practicable to obtain such 
a statement from the transferor, accepts in good faith 
such a signed statement from the customer." 

The tern creditor is defined in section 2(b) to mean "any 
member of a national securities exchange or any broker or dealer who 
transacts a business in securities through the medium of any such 
member". 

As your letter points out, the Board recently ruled (S-169, 
Reg. T-84) that a foreign broker who "transacts a business in securi-
ties through the medium of a member" comes within the meaning of the 
term "creditor" so far as to qualify under section 5(c) as a person 
from whom a domestic broker may borrow, subject to certain require-
ments, in the ordinary course of business on registered securities. 

The Board is of the view that a foreign broker who "trans-
acts a business in securities through the medium of a member" also 
comes within the meaning of the term "creditor" so far as to qualify 
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as a person from whom a member of a national securities exchange 
may accept the transfer of an account pursuant to section 6(d). 
It is the Board's view further that, if margin was obtained in 
amounts that would have met the requirements of Regulation T and 
the account was otherwise maintained in such a way that it would 
have satisfied these requirements, it may properly be said that 
"no cash or securities need be deposited in the account in con-
nection with any transaction that has been effected in the ac-
count" . 

Accordingly, the Board agrees with the suggestion in 
your letter that the transfer from such a foreign broker of an 
account meeting these requirements would be permissible under 
section 6(d), 

Very truly yours, 

(Signed) L. P. Bethea 

L. P. Bethea, 
Assistant Secretary. 
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