
INTERPRETATION OF LAW OR REGULATION 

S-107 
Reg. F-16 

(Copies to be sent to all Federal reserve banks) 

July 19, 1938. 

Mr. , Vice President, 
Federal Reserve Bank of-----' 

------' 
Dear Mr. 

This refers to your letter of June 15, 1958, 
inclosing a letter from Mr. , Assistant 
Trust Officer, Trust Company of , , 
~--~-' presenting a question which arises in connec­
tion with a common trust fund operated by his institution 
and which involves an interpretation of the following pro­
visions of section 17(e)(5) of the Board's Regulation F: 

"No funds of any trust shall be in­
vested in a participation in a Common Trust 
Fund if such investment would result in 
such trust having an interest in the Com­
mon Trust Fund in excess of 10 per cent of 
the value of the assets of the Common Trust 
Fund, as determined by the trust investment 
committee, or the sum of $25,000, whichever 
is less at the time of investment." 

The Board is of the opinion that in the si tuati.on 
outlined by Mr. , wherE.: the present value of the units 
of participation in a common trust fund which are held by a 
trust is $25,000 or more, the regulation does not permit the 
investment of additional funds of the trust in the common 
trust fund, although the amount of funds of the trust pre­
viously invested therein is less than $25,000. 

Very truly yours, 

(Signed) L. P. Bethea 

L. P. Bethea, 
Assistant Secretary. 
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