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INTERPRETATION OF LAW OR REGULATION 

(Copies to be sent to all Federal Reserve banks) 

April 11, 1938. 

Mr. , Chief Examiner, 
Federal Reserve Bank of , 

Dear Mr. : 

The December 51, 1937 condition report of the Trust 
Company, * , showed in Schedule L, "Other Assets") 
an amount of $50,000 "Pledged with the National Bank of 

to secure excess deposits of the Town of The 
condition report was accompanied with a copy of a letter from the 
president of the member bank to the effect that.in accordance with a 
telephone conversation with your Examination Division the condition 
report had been changed fcy transferring the $50,000 in question from 
"Other Assets" to item l(b) of Schedule I, "Due from banks elsewhere 
in the United States". It is our understanding that your bank also 
requested that the $50,000 be shown as "Cash pledged" against memoran-
dum items 34 and 56(b) below liabilities. 

It is assumed that, under an arrangement between the banks and 
the Town of , the Trust Company has certain funds on 
deposit with the National Bank of which it does not 
have the right to withdraw without the consent of the Town of . 
On the basis of this assumption, it is the Board's view that the funds 
on deposit under this arrangement do not constitute "Balances due from 
other banks (except Federal Reserve banks and foreign banks)" within 
the meaning of the tenth paragraph of Section 19 of the Federal Re-
serve Act, as amended. As you know, the amounts reported against 
items 1 and 2 of Schedule I of condition reports of both national 
and State bank members are intended to represent the aggregate "amount 
deductible from demand deposits in determining amounts subject to re-
serve". This is indicated by the text matter appearing in parentheses 
following the caption of item 2. 

In the circumstances, unless there are other facts which you 
feel should be called to our attention, it is suggested that the 
__________ Trust Company -be advised that in the future such pledged 
correspondent balances should be reported in Schedule L, "Other Assets". 

Very truly yours, 

(Signed) L. P. Bethea 

L. P. Bethea, 
Assistant Secretary. 
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