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Reg. U-17
;NTERPRETATION OF LAW OR REGULATION
(Copies to be sent to all Federal reserve banks)
July 15, 1937.

Mr. ,» Vice President,
Federal Reserve Bank of R

Dear Mr. H

Reference is made to your letter of June 25, 1937, identified as
"Inquiry No. 8 re Regulation U," with which you inclosed copies of two
letters received from certain banks in your districet under date of June
8 and June 15, respectively, raising certain questions with respect to
section 3(e) of Regulation U rolative to the transfer of loans.

1. Essentials of the Transfer of a Loan.
Section 3(e) of Regulation U provides in part as follows:

"A bank may accept the transfer of a loan from another bank,
or permit the transfer of a loan between borrowers, without
following the requirements of this regulation as to the mak-
ing of a loan, provided the loan is not increased and the col-
lateral for the loan is not changed; * # *"

The first question presented in connection with this provision is
whether it should be considered that a bank accepts the transfer of a
loan if it makes a loan to a customer to enable him to reduce or retire
existing indebtedness at another bank or to replace funds which the bor-
rower has used to reduce or retire indebtedness at another bank.

It is the view of the Board that a transaction such as that described
should not be considered to be tha accepting of the transfer of a loan pur-
suant to section 3(e). The provisions of section 3(e) apply only to a loan
which is transferred by the process of payment by the transferee bank to
the transferor bank against the receipt of the proper collateral, and a
transaction such as that described above does not come within the provi-
gions of the section. ‘

2. The Indebggggggg and Collateral to be Transferred.

Questions also are raised as to the indebtedness and the collateral
to be transferred. In general, two different types of cases arise in this
connection, one relating to indebtedness incurred on or after May 1, 1936,
and the other to indebtedness incurred prior to that date. Since the
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inguiry did not present any question as to the requirements that might
affect the transferor bank, the two types of cases will be examined only
with respect to the requirements that affect the transferee bank.

1936, - The first type of case involvea indebtedness that is for the pur-
pose of purchasing or cerrying stocks registered on a nctional securities
exchange, that is not excepted by section 2 of the regulation, and that
was incurred on or after May 1, 1936. Although the transferor bank may
have treated certain portions of this indebtedness as separate loans for
certain purposes, the agreement between the customer and the bank is such
that all the collateral for any of the described indebtedness secures all
such indebtedness.

In this connection, it is to be noted that the second paragraph of
section 1 of Regulation U providesg that:

™Mt # # the entire indebtedness of any borrower to any bank in-
curred on or after May 1, 1936, for the purpose of purchasing or
carrying stocks registered on a national securities exchange shall
be considered a single loan; and all the collateral securing such
indebtedness shall be considered in determining whether or not the
loan complies with this regulation."

In view of this provision, it is evident that the regulation contem-
plates that, in certain comnections, the aggregate of the described in-
debtedness and all the collateral that secures that indebtedness should
be considered a unit, regardless of whether or not the transferor bank
may have treated a portion of such indebtedness as a separate loan and
assigned particular collateral to that portion. It is clear that it would
be permissible under section 3(e) for a transferee bank to accept the
transfer of the aggregate of such indebtedness accompanied by the aggre-
gate collateral, but there ts presented the additional question of whether
it is permissible under section 3(@) to accept the transfer of a portion
of this aggregate indebtedness accompanied by a proportionate part of the
aggregate collateral.

It is the opinion of the Board that if a bank accepts a transfer of
a portion of the aggregate indebtedness the bank may properly be considered
to have accepted a transfer of a loan within the meaning of section 3(e),
and that if the transferred indebtedness is accompanied Yy its proper por-
tion of the collateral so that the ratic of loan value to indebtedness is
the same with the transferred portion of the indebtedness and transferred
portion of the collateral as with the aggregate indebtedness and aggregate
collateral, it should properly be c¢onsidered that "the collateral for the
loan 1s not changed," If a transfer meets both these conditions and the
indebtedness is not increased, the transferee bank may, pursuant to sec-
tion 3(8) of the regulation, accept the transfer "without following the
requirements of this regulation as to the making of a loan."
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3. spted loans made. for tk AERaLed purpoge beiorg ma 1936 .
- The other of case 1lves indebtedness that is for the purpose of

purchasing or carrying registered stocks, that is not excepted by section
2 of the regulation, but that was incurved prior to May 1, 1936.

It will be noted that the provision of section 1 of the regulation
quoted above with respect to the ireatment of aggregate indebtedness and
aggregate collateral as a undt does not apply to indebtedness imcurred
prior to May 1, 1936, In the case of mich an old loan, therefore, iden-
tification of the loan and the collatardl therefor, all or part of which
are to be transferred, should be made on the basis of the practice which
the transferor bank and the borrowsr have consistently followed in good
faith in dealing with the loan,, Any:indebtedness which has been treated

~ as constituting a single loan, and collateral which has been treated as
having loan value for the purposes of that loan and as not having loan
value for other purposes, should bg considered as a unit, and they should
be so considered without regard to a customers! agreement under which col-
lateral for one loan secures another.

If the entire amount of such an old loan thus identified is to be ac-
cepted by the transferee bank pursuant to section 3(e), it should be accom-
panied by 411 the collateral which, as indicated above, has been treated as
having loan value for the purposes of the loan and &8 not having loan value
for other purposes. If a portion of such a loan is to be accepted by the
transferee bank pursuant to section 3(c), it should be accompanied by the
proper proportion of the collatoral which has been so treated, so that the
collateral would not be changod, i.c., the ratio of loan value to indebted~
ness is the same with the transforrod portion of the indebtedness and trans-
ferred portion of the @qollateral as with the indebtedness originally treated
as a single loan and the collateral treated as having loan value only for
the purposes of that loan. ‘

3. Determinati

/A question is also presented as to the method which & transferee bank

' may use to determine whether or not the conditions necessary for the trans-
fer of a loan pursuant to section &(e) are being followed. Specifically,
the question is raised whether the transferese bank may rely upon a signed
statement of the borrowsr or the transferor bank which it accepts in good
faith to determine these factse

_ As in the case of a number of other facts that are relevant to opera-
tions under the regulation, no specific method of ‘determining these facts
18 required. The requirement is that the bank operate diligently and in
entire good faith, and in doing this it may utilize various methods for
ascertaining the facts in particular cases. As one method of determining

Digitized for FRASER
http://fraser.stlouisfed.org/ )
Federal Reserve Bank of St. Louis



et

,,,,,

o / ~423

SR S-15
- Pegs U=17

the facts in connection with the transfer of a loan, a transferee bank
would be justified in relying upon.a signed statement of the borrower
or the transferor bank which the trousferee bank accepts in good faith.

Very truly yours,
(Signed) Chester Morrill

Chester Morrill,
Secretary.
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