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INTERPRETATION OF LAW OR REGULATION 

(Copies to be sent to all Federal reserve banks) 

September 3, 1936. 

Mr. , Vice President, 
Federal Reserve Bank of , 

Dear Mr. ; 

Receipt is acknowledged of your letter of August 27, 1936, 

with reference to the question whether the participation certifi-

cates issued to The State Savings Bank Company, , 

, representing the amount of the deposits waived by it at the 

time of the reorganization of The Trust and Savings 

Bank, , , a nonmember bank, should be included in de-

termining whether the balance maintained with the nonmember bank by 

the member bank is in excess of the limitations of section 19 of 

the Federal Reserve Act and of condition of membership numbered 11 

which the Board has prescribed for it in this connection. 

As you know, section 19 provides that a member bank shall 

not keep a sum in excess of 10 per cent of its capital and surplus 

with a State nonmember bank or trust company and the Board's condi-

tion of membership requires The State Savings Bank Com-

pany at all times to maintain its balances with nonmember banks and 

trust companies within such limits. The Board understands that from 

your investigation of the matter you and your counsel are of the 

opinion that the participation certificates unaer discussion merely 

evidence the right of The State Savings Bank Company to 
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share with the holders of other similar certificates in the distri-

bution of the proceeds of the liquidation of certain assets former-

ly held by The Trust and Savings Bank which were 

set aside at the time of its reorganization for the benefit of such 

certificate holders, and that the nonmember bank itself is under no 

liability to The State Savings Bank Company for the payment 

of the participation certificates held by it. 

On the basis of such information, it is the Board's view 

that the amount represented by the participation certificates need 

not be included in computing the balance The State Savings 

Bank Company may maintain with The Trust and Savings 

Bank under the provisions of section 19 of the Federal Reserve Act 

and the Board's condition of membership referred to above. In the 

circumstances, if, after excluding such participation certificates, 

the amount of funds the member bank has on deposit with the nonmem-

ber bank is not in excess of 10 per cent of its capital and surplus 

no violation of such provisions is involved. 

Very truly yours, 

(Signed) L. P. Bethea 

L. P. Bethea 
Assistant Secretary. 
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