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F E D E E A L  S E S M T E  B 0 A 1 D  

STATEMENT EOE THE PEESS

For immediate release April 16, 1935.

UNSECURED LOANS BETWEEN MEMBEES NOT FOE 
THE PURPOSE OF PURCHASING OE CAEEYING 

SECURITIES.

Ruling No. 42 interpreting Regulation T. The Federal Reserve Board 

has "been asked whether a member of a national securities exchange is 

permitted under the provisions of the Board's Regulation T to make a 

short time unsecured loan to a customer who is also a member of such 

exchange if such loan is not "for the purpose of purchasing or carrying 

securities" within the meaning of those words as used in the Securities 

Exchange Act of 1934. The inquiry makes clear that the loan in question 

is not a loan of an emergency nature permitted under the provisions of 

section 10(d) of Regulation T. In reply, the Board rules that the 

making of the loan referred to is permitted under the provisions of 

section 5(b) of the regulation if the loan is not made for the purpose 

of evading or circumventing the provisions of the regulation.

The Board has also been asked whether a declaration of the borrower 

as to the purpose of an unsecured loan may be relied upon by the lender 

with the same effect as in the case of a declaration made under section 

8(c) of Regulation T. The declaration referred to in section 8(c) is a 

declaration with respect to an extension of credit on registered, non- 

exempted securities and the provisions of that section do not apply with
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the same effect to a declaration made with respect to an extension of 

credit without collateral. An extension of credit without collateral 

by a member of a national securities exchange to his customer, if in 

fact made "for the purpose of purchasing or carrying securities", would 

be made in violation of section 7(c)(2) of the Act and the Board is 

not empowered to make any rule or regulation which would allow such 

extension of credit to be validly made. In these circumstances, the 

Board does not feel that it is appropriate for it to make any provision 

in its regulations or to express any opinion with respect to the circum­

stances under which, or the extent to which, the lending member would be 

justified in placing reliance upon his customer’s written declaration as 

to the purpose of a loan without collateral. It is recognized, however, 

that a declaration similar to that provided for in section 8(c) of Reg­

ulation T may be of considerable value to the lender in determining 

whether a loan is or is not "for the purpose of purchasing or carrying 

securities" and the Board knows of no reason why a declaration from the 

customer should not be obtained even with respect to an extension of credit

without collateral.
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