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For immediate release. October 23, 1934.

INDIVIDUAL'S PARTICIPATION IN A JOINT ACCOUNT NOT
TG BE COMBINED WITH HIS INDIVIDUAL ACCOUNT.

Ruling Nos. 21 interpreting Regulation Te. The Federal Reserwve
Board has been asked whether a certain individual's proportionate share
of the excess loan value in a joint account carried for such individual
and certain other persons jointly may be combined with the individual's
personal account carried simultancously with the same broker in order
that such personal account may be comnsidered as an unrestricted rather
than a restricted account under Regulation T. In reply the Board
points out that the individual in question is a "customer" within the
meaning of the definition in section 2(m) of the regulation and that
the parties to the joint account as a group constitute a separate and
distinet "customer" within the meaning of such definition and according-
ly advised that the individual's personal account may not be considered
an unrestricted account because of the presence of excess loan value
in the joint account unless the parties to the joint account acting
jointly have, in writing, guaranteed the individual's personal account

for an amount sufficient to meke it an unrestricted account.
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