
Ruling No. 15. X-8061 

F E D E R A L R E S E R V E B O A R D 

STATEMENT FOR THE PRESS 

For immediate re l ease . October 10, 1934. 

TIME WITHIN WHICH COMBINATION OF TRANS-
ACTIONS MUST BE MADE IN OLD ACCOUNTS. 

In rep ly to an inquiry, Board has advised that i n order to "be 

considered a "combination of transactions" within the meaning 

of the second proviso of sec t ion 7(a) of Regulation T, the 

transactions const i tut ing such combination must be made on the 

same day except that any subst i tut ion of s e c u r i t i e s cons is t ing 

of a sa le of s ecur i t i e s in the account and the purchase of 

other s e c u r i t i e s may be considered as a s ing le transact ion oc-

curring on the day on which the purchase occurs, i f completed 

within a period of two success ive business days, regardless of 

whether the s a l e occurs before or a f t e r the purchase. 
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