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INTERPRETATION OF BANKING ACT OF 1933.

(Copies to be sent to all Federal reserve banks)

Noveuwber 17, 1933.

Mr. W. B. Geery, Governor,
Federal Reserve Bank of Mlnneapolls,
Minneapolis, Minnesota.
Dear Governor Geery:

Reference is made to Mr. s letter of October 17,
1933, addressed to the Chief of the Board's Division of Bank Opera-
tions, raising the question whether deposits of receivers of insol-
vent national banks and deposits of conservators of national banks
may be regarded by a member bank in which such funds are deposited
as demand deposits "due to banks" within the meaning of Section III(Db)
of the Board's Regulation D.

The Board has taken the position that a Federal reserve
bank has no autherity to receive depesits from a receiver of a
national bank, on the ground that Section 6 of the Federal Reserve
Act requires a member bank, upon the appointment of a receiver, to,
surrender stock held by it in a Federal reserve bank and that, there-
fore, a national bank for which a receiver has been appointed can no
longer be considered a member bank within the meaning of Section 13
of the Federal Reserve Act, which authorizes a Federal reserve bank
to receive deposits from its member banks. If, upon its insolvency,
a national bank can no longer be regarded as a wember bank, it may

be argued that it cannot be considered a bank for any other purpose.
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Furthermore, the receiver of an insolvent national bank holds legal
title to the assets of the bank as trustee for the benefit of the bank's
creditors. Accordingly, upon his appointment, the bank may be said to
cease to exist as a going banking organization, and to exist only for
the purpose of winding up its affairs.

On the other hand, a national bank in the hands of a conser-
vator may continue to perform characteristic banking functions. Under
Section 206 of the Bank Conservation Act of March 9, 1933, as amended,
the conservator may, under the direction of the Comptroller of the Cur-
rency, rebeive deposits and allow withdrawal of deposits on a limited.
basis. Moreover, that act authorizes the Comptroller of the Currency,
in his discretion, to terminate the conservatorship and permit the bank
to resume the transaction of its business under the management of its
own officers. It is clear, therefore, that the appointment of a con~-
servator contemplates not the cessation of banking activities, but the
conservation and protection of the bank's assets, temporarily.

For the reasons above indicated, the Board is of the opinion
that, while deposits made by a conservator of a national baﬁk may proper—
ly be considered deposits "due to banks" within the meaning of Regula-
tion D, deposits made by a receiver of an insolvent national bank may
not be so regarded.

Very truly yours,
(Signed) Chester Morrill

Chester Morrill,
Secretary.
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