
IETEEPEETATION OF BANKING ACT OF 1933 

(Copies to be sent to a l l Federal reserve "banks) 

October 30, 1933. 
- , * - - , - , » 

* * 

Gentlemen: 

Your l e t t e r of September 13, 1933, addressed to the Comptroller 

of the Currency has been referred to the Federal Reserve Board. 

You ask, f i r s t , whether sect ion 32 of the Banking Act of 1933 

i s applicable to certa in directors of the Bank and Trust Com-

pany of _________ who are members of the Stock Exchange. That 

sect ion i s applicable to the se rv ice of an o f f i c e r or director of a mem-

ber bank as "an o f f i c e r , d i r e c t o r , or manager of any corporation, partner-

ship, or unincorporated a s soc ia t ion" engaged primarily in buying, s e l l i n g , 

or negotiat ing s e c u r i t i e s . Since the statute re fers only to an " o f f i c e r , 

director or manager" of the organizations of the kind referred to , the 

mere fact that the directors to whom you re fer are members of the 

Stock Exchange would not make that sect ion applicable to them. 

You also ask whether that sect ion i s applicable to d irectors 

of that bank who are partners in firms which do a stock exchange 

business. I t appears that the word hmanager" in the provis ion quoted above 

includes any person who manages, controls $ or d irects the business of an 

organization engaged primarily i n purchasing, s e l l i n g or negot iat ing secu-

r i t i e s , or who part i c ipates i n such management or contro l , e i ther at the 

main o f f i c e or at a branch o f f i c e , branch, e t c . , of such organization, and 

therefore includes any general partner in a partnership pr inc ipa l ly engaged 

i n such business; and th i s conclusion i s strengthened by the reference to 
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"partnership" in the words immediately following the words "of f i cer , d ir-

ector or manager". However, i t also appears that the provision in ques-

t ion i s inapplicable to an inactive partner in such a partnership who has 

no voice in the management or control of i t s business and whose l i a b i l i t y 

i s l imited to the amount of h i s contribution to the partnership. 

You also ask whether that sect ion i s applicable to directors of 

that bank who are employed by or associat ed with a __________ stock exchange 

firm. Section 32 does not contain a reference to "employees", and unless 

the persons to whom you refer may properly be classed as "directors", "of-

f icers" , or "managers" of the stock exchange firms, the provisions 

of section 32 would not be applicable to them. 

Very truly yours, 

(Signed) Chester Morrill 

Chester Morrill , 
Secretary. 
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